El nostre logotip

El nostre logotip

divendres, 20 de maig del 2016

Sant Jeroni (1.236) des del Monestir de Montserrat 01/05/2016

Sant Jeroni, el cim més alt de la muntanya de Montserrat situat a 1.236 metres d'altitud ens farà gaudir d'unes vistes úniques als 360°. Ens disposem a fer una de les rutes més transitades d'aquesta muntanya màgica i única al món, és una ruta lineal sense cap tipus de dificultat tret del desnivell que s'ha de fer de pujada, després només cal gaudir de les magnífiques vistes. He de dir que no ens esperàvem tanta gent durant tot el recorregut, impressionant la quantitat de turistes que pugen al cim.

La sortida l'iniciarem al Santuari de Montserrat al costat del Cremallera i la ruta que seguirem per arribar en cotxe des de casa és la següent: sortim de Llinars i anem direcció Cardedeu per la C-35 per agafar l'Autopista AP-7 direcció Barcelona, anem sempre direcció AP-7/E-15 direcció Terrassa per agafar la C-58 i després agafarem la sortida 23 des de la C-58 i finalment anirem a buscar la carretera BP-1121 sempre seguint les indicacions de Montserrat, així arribarem a la població de Monistrol de Montserrat on girarem a la dreta carretera amunt per arribar finalment al Monestir de Montserrat, l'últim tram és una carretera de corbes però està en perfecte estat.

Cal dir que vam estar aturats 1.30 minuts fent caravana des del Santuari de Santa Cecilia de Montserrat fins al pàrquing de pagament dalt de tot, ens ho vam prendre amb calma ja que teníem moltes ganes de fer aquesta ruteta tan maca així que ens vam armar de paciència.
Un cop vam poder aparcar el cotxe ens vam dirigir a peu cap al Monestir de Montserrat i cap al final de tot on està situat el cremallera vam començar la nostra ruta.

Vam començar a caminar a les 13.30 hores, massa tard pel nostre gust però feia molt bon dia i a més a més les tardes són llargues ara així que no hi havia cap problema, anem doncs!

Punt d'inici

Cartell on ens indica ja el temps per arribar

Ànim tot recte, cap amunt!

Travessem aquest bonic pont per continuar pujant


Aquest recorregut consta de molts esglaons, molts més del que nosaltres ens pensàvem en un principi, quina quantitat de gent ens va manar creuant durant tot el camí. La veritat és que el dia acompanyava moltíssim! Ja podem veure el Monestir de Montserrat des de un punt més elevat, no ho sembla però comences a pujar i quan vols donar-te compte has pujat un desnivell considerable.

El Monestir de Montserrat ja comença a quedar enrrera



Primers esglaons de pujada


Molta gent fent el camí de baixada, normal es l’hora de dinar jeje. Nosaltres cap amunt, he de dir que es una ruta degudament senyalitzada, no té cap pèrdua així que en aquesta entrada no m’esplaiaré massa en explicar el recorregut ja que anirem trobant diferents cartells indicatius on ens dirà el temps restant fins al cim.


Jessica hem va fer aquesta foto sense que jo m'he n'adones....


A les roques que tinc darrera hi havia gent fent escalada


El sol pica molt, es recomanable posar-se protecció solar i dur un barret o gorra, es tracta d’una de les rutes més turístiques de Montserrat, impressionant la quantitat de gent estrangera que visita aquesta muntanya màgica tant per visitar el Monestir com per fer caminades per tota la muntanya, anirem gaudint dels paisatges en tot moment. Arribem a un punt anomenat “Pla dels Ocells” situat a 930 metres, la nostra direcció es recte cap a Sant Jeroni així que continuem per un tram més suau sense tant desnivell, el camí es estret i s’enfila suament pel mig del bosc, sense esglaons!

Pla dels Ocells situat a 930 metres


Tram més suau que transcorre pel mig del bosc refugiats del sol


Aquí girem a la dreta direcció Sant Jeroni

Aquest caminet del bosc va a parar a un encreuament amb un altre camí, aquest tram el trobem asfaltat, a la dreta continuem direcció Sant Jeroni i a l’esquerra ens aniríem cap al Monestir de Montserrat per Sant Miquel o bé pel Funicular de Sant Joan, nosaltres cap a la dreta, el sol ens torna a escalfar el cap ara, ja que a partir d’aquí no trobarem pràcticament cap ombra més, tot es al aire lliure però la temperatura es excel·lent ja que bufa una mica el vent.


Montserrat te uns racons d'una gran bellessa

Ermita de Sant Jeroni



Hem guanyat alçada així que ara fem un tram més assequible, el desnivell es més suau, no parem de creuar-nos amb gent, en qüestió de pocs minuts arribem a l’Ermita de Sant Jeroni, allà farem un clop d’aigua i un parell de fotografies i continuarem a l’esquerra per anar a buscar el cim, ara ja només ens caldran uns 10 o 15 minuts.

I això?


Una d'aquestes fotos que vols emmarcar pel menjador....

Podem veure el aeroport del Prat i el Parc del Garraf des d'aquí


Arribem a un tram a cel descobert i les vistes són ja fantàstiques, es pot observar gran part de la muntanya de Montserrat i això que encara no hem fet cim, trobem un primer mirador on hi ha situat una placa commemorativa a Mossèn Cinto Verdaguer, no parem aquí si no que continuem per fer cim, ja pararem de baixada…


Últims esglaons


Pessebre dalt del cim

Ja només ens queda l’últim tram, això si ara puja de nou i tot són escales, fins i tot a la part final trobem una barana o ens podem agafar de mans. Sentim molt soroll i quan ja estem a punt de fer cim veiem la quantitat de gent que hi ha al cim, la gent està asseguda per tota arreu, alguns dinant un entrepà, d’altres fent-se unes fotografies i algun altre estes a terra prenent el sol. No puc descriure amb paraules les increïbles vistes de les quals vam poder gaudir, vam quedar parats, les vistes són meravelloses als 360º.



Al fons  a la dreta podem veure una part que es va cremar

La vall que tenim davant és impressionant


Aprofitarem per fer moltes fotos, quines vistes, brutal! Dalt de tot hi ha una Rosa dels Vents molt maca on hi són tots els cims importants que es poden veure o al menys intuir. He de dir una cosa que no ens agrada gaire per això, cada cop que arribem a un cim hi trobem una rosa dels vents sempre hi ha gent asseguda a sobre, i es clar tu arribes i vols fer alguna foto o simplement poder gaudir de ella mirant tots els cims que són visibles des de allà… vam haver d’esperar una bona estona fins que la gent que hi havia asseguda va marxar. Entenem que be de gust seure quan fas cim però hem de pensar tots que no estem sols a la muntanya i que tothom que arriba a dalt també te dret a gaudir.



Rosa dels Vents


No sabíem que des de Sant Jeroni es podia “veure” el Pirineu de la part més llunyana com es la part de la Vall d’Aran i part del Pirineu d’Aragó, fins i tot indica la direcció del Aneto! També podem divisar la part d’Andorra, el Pirineu Gironí des del Puigmal fins al Canigó, la Serra de Bellmunt i Puigsacalm, Serra d’Ensija, Serra del Cadí Moixero, Pedraforca, Serra de Montgrony, Serra Cavallera i Serra Conivella, el Montseny, el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, el Parc Natural del Garraf i fins i tot Mont Rebei!

Espectacular la muntanya de Montserrat

Un selfie mirant cap el Puigmal i el Canigó

Un selfie mirant cap a la Vall d'Aran i Andorra

Últim tram abans de fer cim, ara ja de baixada

Mirador commemoratiu a Mossèn Cinto Verdaguer

Es tard i encara no hem dinat així que busquem un lloc còmode per seure i aprofitem per dinar que l’entrepà dins la motxilla ja no fa res, estarà millor dins la panxa jeje! Hauríem de ser unes 20 persones al menys dalt del cim i més gent que arribava mentre alguns anaven marxant. No teníem cap tipus de presa així que ens vam estar uns 30 minuts almenys allà dalt abans de marxar. De baixada si vam parar a l’altre mirador que havíem deixat enrere a l’hora de pujar, un parell de fotos i cap avall, la baixada la faríem molt ràpidament.



A que sembla una cara?

En qüestió d’una hora ja érem a vaig, vam descendir molt de pressa i un cop avall vam aprofitar per fer una volta i compra algun regal per les mares ja que era el “Dia de la Mare”. Vam estar dins la botiga, que per cert es enorme i després fora on hi havien situats uns petits aparadors amb productes típics de la terra com ara el formatge, el mató, mel, etc. Hi ja esta amics, la aventura d’avui arriba al seu final, ja hem fet el cim més alt de Montserrat!!!



1.     Temps total de la ruta: 4:00 minuts
2.     Temps real en moviment: 3:24 minuts
3.     Temps aturats: 0:36 minuts 
4.     Distancia: 7,56 quilòmetres
5.     Desnivell positiu: 650 metres
6.     Desnivell negatiu: 650 metres