El nostre logotip

El nostre logotip

dijous, 17 de setembre del 2020

Gorges de La Fou d'Arles sur Tech (França) 02/05/2014

Les Gorges de La Fou d'Arles sur Tech situades a la comarca de Vallespir, Pirineus Orientals, França. Agradable recorregut de 3 quilòmetres de distància (anada i tornada) i amb un desnivell acumulat de només 157 metres, és presenta com una excursió molt fàcil per poder anar amb nens, el temps total del recorregut es d'aproximada-ment 1:45 minuts i la dificultat es baixa.

Aquestes Gorges de La Fou són un canyó de 1.739 metres de longitud que l'aigua ha anat excavant a la roca calcària durant centenars de milers d'anys. El canyó té una profunditat mitjana de 200 metres i en alguns trams arriba als 250 metres. La característica principal que fa que aquestes gorges siguin tant espectaculars és la seva estretor en alguns trams, aquesta estretor no supera els 70 centímetres, essent unes de les més estretes del món. Gràcies a la passarel·la metàl·lica que hi ha instal·lada, es poden visitar aquests 1.500 metres de canyó. Durant el recorregut trobarem punts d'observació i alguns rètols on s'expliquen les característiques geològiques del canyó, la seva història així com informació sobre les plantes i vegetació en general que hi podem trobar.

Comentar breument que aquestes gorges només estan obertes al públic d'abril a novembre, per més informació sobre les dates exactes i horaris consultar l'oficina de turisme de l'Alt Vallespir. Tel. 04 68 39 11 99 o bé al email: info@tourisme-haut-vallespir.com.
L'ús del casc és obligatori, ús faran entrega allà mateix abans de començar el recorregut. Cal dir que aquesta excursió és apta per a tots els públics, ideal per fer en família amb nens.

Per arribar en cotxe fins a les Gorges de La Fou cal resseguir la carretera D-115 en el tram que hi ha entre Arles i Prats de Molló. A tan sols 2 quilòmetres d'Arles hem d'agafar una pista asfaltada que s'enfila pel vessant de la muntanya. Trobarem un gran cartell on ens indica "Gorges de La fou", al cap d'uns 500 metres arribem a l'aparcament que és gratuït, l'entrada a les Gorges es de pagament. Els preus eren els següents: Adults 10 euros, nens 5 euros i nens de menys de 5 anys entrada gratuita.













































Temps total del trajecte: 1:45 minuts
Desnivell acumulat: 157 metres
Distància total: 3 quilòmetres
Dificultat: Baixa


Nota: No disposem del track d'aquesta ruta (però no cal amoïnar-se, el recorregut és lineal i ven senyalitzat, no té cap pèrdua i tampoc hi ha opció de fer cap altre camí).