El nostre logotip

El nostre logotip

dissabte, 15 d’abril de 2017

El Bullidor de la Llet (Bagà) 13/04/2017


El Bullidor de la Llet és una ruta molt factible per a tothom, ja que l'itinerari no presenta cap tipus de dificultat, és molt recomanable per fer amb nens. El nostre consell és anar o bé a la primavera (desglaç) o cap a la tardor (període de pluges), ja que hi trobareu aigua. A l'estiu el Salt d'aigua es queda totalment sec i no té cap atractiu d'aquesta manera. 
Aquesta ruta consta d'uns 2,4 km de longitud (anada i tornada). El punt de sortida de la ruta és la casa de colònies de La Salle Natura, també coneguda com a Cal Cerdanyola. En primer lloc remuntarem l'anomenat "Camí dels Empedrats" durant uns 15 o 20 minuts. Després deixarem aquest camí enrere i seguirem un sender que s'enfila pel vessant occidental (O) (pel camí de l'esquerra) del barranc i que al cap d'uns 5 o 10 minuts de pujada ens deixarà a l'espectacular brollador. Farem la tornada pel mateix camí fins al punt d'inici de la ruta.
  
 Per arribar en cotxe farem el següent: arribem a Bagà per la carretera C-16. A Bagà agafem la carretera que surt en direcció NO cap a Gisclareny. Tenim en tot moment el riu Bastareny a la nostra esquerra. Després d'aproximadament 2 km, uns 50 m abans del pont de Sant Joan de l'Avellanet (on la carretera creua el Bastareny en un gran revolt de 180°) agafem una pista de terra en bon estat que surt a mà dreta enfilant-se uns metres. Aquesta pista ens porta, després de 2 km, fins a la casa de colònies de La Salle Natura, també coneguda com a Cal Cerdanyola. Davant la casa hi ha espai per a uns quants cotxes.

Casa de Colònies "La Salle"

Girem a la dreta, hi ha 50 m, trobem el Refugi "Vents del Cadí"

Deixant enrere la casa de Colònies, de seguida girem a la dreta passant pel damunt del pont que travessa el riu, en només 50 m trobarem el refugi "Vents del Cadí". Veureu cartells indicatius amb les rutes que podeu fer, entre elles, el Bullidor de la Llet.

Refugi Vents del Cadí

El camí puja en tot moment paral·lel al Torrent de la Font del Faig

Torrent de la Font del Faig


El camí es fa estret i alternem zones boscoses amb alguna clariana. Seguim en tot moment les marques blanques i grogues de l'itinerari marcat dels Empedrats (PR-C 125). Aquesta passejada ens anirà molt bé per fer baixar el dinar del migdia...Informació Viquipèdia:

 La salamandra, salamandra comuna o salamàndria (Salamandra) és un amfibi urodel que pertany a la família dels salamàndrids (Salamandridae), la mateixa que la de la gandària (Tritó), en la qual estan inclosos la majoria dels urodels europeus.

Té una longitud mitjana de 20 cm i la pell llisa. És inconfusible pels seus colors vius, fons negre amb taques grogues molt variables, indicador de les secrecions irritants que pot desprendre, cosa que li serveix de defensa davant els depredadors. Les poblacions s'estenen pel centre i sud d'Europa, des de Portugal fins als Carpats. Es tracta d'una espècie associada a hàbitats de boscos humits, i fa que les seves larves es desenvolupin en aigües molt netes. Té hàbits terrestres i nocturns. La reproducció és ovovivípara.

La salamandra està protegida per la legislació, però la destrucció o alteració de l'hàbitat són amenaces que l'afecten. Moltes supersticions associades a la salamandra en fan un ésser diabòlic o, si més no, nociu i resistent al foc.

Salamandra comuna

Salamandra comuna 


Seguim avançant i arribem a un punt on travessem el riu. Passem, doncs, al costat oriental de la vall (costat esquerre).
Just a continuació el camí s'enfila per una zona rocosa tot fent una ziga-zaga. Els senyals blancs i grocs ens ajuden a identificar el camí, tram molt petit, no patiu amics!
Aviat arribem al trencall del Bullidor de la Llet. En aquest punt deixem el camí dels Empedrats que continua cap a la dreta i agafem un corriol que surt a mà esquerra.

Passem per damunt d'aquest petit pont


Desviació ven senyalitzada, nosaltres a l'esquerra

Jessica a la petita passarel·la de fusta que travessa el Torrent

Jo travessant la passarel·la de fusta


Canal d'aigua

L'aigua baixa amb molta força, sembla un tobogan!!Mirador sobre el canal d'aigua

Bullidor de la LletL'aigua baixa amb molta força

L'aigua sobre pas entre les fissures de la roca calcària"Camina i calla" al Bullidor de la Llet

Satisfets de la bellesa d'aquest indretUn cop vist el Bullidor de la Llet fem el camí de tornada fins al cotxe, camí que serà el mateix que el d'anada, quedem molt satisfets de la bonica passejada. Ara ja coneixem un fantàstic indret del Parc Natural del Cadí Moixeró.
1. Temps total de la ruta: 1:35 minuts
2. Temps real en moviment: 1:02 minuts
3. Temps aturats: 00:33 minuts
4. Distancia: 2,44 quilòmetres
5. Desnivell positiu: 149 metres
6. Desnivell negatiu: 149 metres

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada